Puslespil og brætspil holder stadig

Home  >>  Gode råd  >>  Puslespil og brætspil holder stadig

Puslespil og brætspil holder stadig

On april 18, 2014, Posted by , In Gode råd, With 1 Comment

På trods af konkurrencen fra TV, Internet, computere, tablets og spillekonsoller af diverse udformning og herkomst, er både puslespil og brætspil stadig i høj kurs i de danske hjem. Og der er flere gode grunde til at holde fast i de gode gamle spil. Både puslespil og brætspil er god hjernegymnastik og rummer desuden flere gode elementer til træning af finmotorikken. Herudover danner begge typer spil selvfølgelig også grundlag for en masse sjov, spænding og hyggelig samvær.

Brætspil udvikler sig konstant

Specielt brætspil er under konstant og rivende udvikling. Mange nye brætspil ser løbende dagens lys. En stor del af dem tager udgangspunkt i de ting, som er oppe i tiden, mens andre spil er baseret på helt nye idéer.

Herudover er der naturligvis også de mange traditionelle brætspil som f.eks. ludo, backgammon, Trivial Pursuit, skak og lignende spil, som har eksisteret i mange år. De holder fortsat en høj værdi og mange spiller dem stadig.

Puslespil – traditionelt og moderne

Ligesom med brætspil findes der også de traditionelle puslespil med traditionelle motiver. Men puslespil udvikler sig også. Og specielt puslespil med motiver, som er ”oppe i tiden” er med til at fastholde puslespil som en populær beskæftigelse for såvel ung som gammel.

Og netop ung og gammel er nok nogle af nøgleordene i forbindelse med puslespil. Mens nogle holder fast i puslepsillet hele livet, er det mere typiske nok, at de fleste lægger mange puslespil, mens de er små. For herefter at lægge puslespillet på hylden i teenage årene og de unge voksenår. Men en del vender herefter tilbage til puslespillet igen, når de bliver lidt ældre. For nogle bliver puslespillet nærmest en hel sport, hvor det gælder om at få fat i de nye spil lige når de rammer markedet og så ellers se, hvor hurtigt man kan få alle brikkerne lagt så spillets motiv kommer frem.

Læs mere om nogle af de gode egenskaber ved puslespil og brætspil hos thejunkies.dk i denne artikel: http://thejunkies.dk/puslespil-og-braetspil-er-laererigt/.

 

Disclaimer

One Comment so far:

  1. Anna siger:

    Der er stadig mange af de traditionelle fornøjelser, som “holder vand”. Ikke alt behøver at være elektronisk. Det er også rat at komme ud i den “fysiske” verden og se hvad der gemmer sig af spændende ting og udfordringer der 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *