Jeg elsker at spille skak

Home  >>  Blandet  >>  Jeg elsker at spille skak

Jeg elsker at spille skak

On marts 24, 2021, Posted by , In Blandet, With No Comments

Lige så længe jeg kan huske – i hvert fald helt fra jeg var ganske lille – har jeg elsket at spille skak.

Jeg kan stort set ikke komme i tanke om noget, som er bedre, end når jeg finder mit skakbræt frem, for at gøre klar til en dyst. Allerede i god tid før der skal spilles, begynder tankerne at køre: Hvilken åbning skal jeg starte ud med? Hvilket modtræk har min modstander? Hvordan svarer jeg tilbage? Osv. Skakspillet er virkelig noget, som kan sætte gang i hjernevindingerne hos mig.

Det er ikke fordi jeg opfatter mig selv som hverken et skakgeni eller – tosse. Men jeg har bare altid følt en stor glæde ved – og interesse for – spillet.

Skakklubben

I mange år har jeg haft min faste gang i den lokale skakklub, hvor jeg både selv har spillet en hel masse, men hvor jeg også har stået for en del af undervisningen af klubbens yngre medlemmer.

Det har været nogle gode år, med mange skønne venskaber til følge.

Som tiden gik fik jeg flere og andre ting at se til, så jeg kommer ikke længere fast i skakklubben, men kigger da forbi et par gange om året for at se, om de stadig kan finde ud af det med at flytte rundt på brikkerne 😊

Det er da også nogle af medlemmerne fra skakklubben, som jeg en gang imellem mødes med endnu og tager en omgang ved spillebrættet.

The Queen’s Gambit

For nylig udkom filmen ”The Queen’s Gambit” på streamingtjenesten Netflix. Filmen følger en pige med et usædvanligt skaktalent fra hun er helt ung til hun bliver en ældre veletableret skakspiller i verdenstoppen.

At se filmen pustede endnu en gang til min interesse for skakspillet og så måtte skakbrættet selvfølgelig findes frem, så jeg kunne genopfriske nogle af de sjove åbninger og berømte partier, som de også har med i filmen.

Fantastisk film vil jeg i øvrigt indskyde – også selv om man ikke selv er den store skakspiller.

Derfor elsker jeg skak

Jeg tror, at der er flere grunde til at skak har fanget min interesse.

Jeg kan godt lide den indlevelse/fordybelse, som spillet kræver. Man skal simpelthen være i stand til at lukke (næsten) alt andet ude, så man kan koncentrere sig fuldstændig om spillet.

Derudover har det at spille skak, simpelthen givet mig nogle fantastiske og livslange venskaber, som jeg aldrig ville have været foruden.

Konkurrenceelementet er også en stor del af det, som drager mig ved skak. Jeg elsker simpelthen at vinde – nok endda endnu mere, end jeg hader at tabe 😊

Og så er jeg jo altså altid glad for en god udfordring – og det kan skak i allerhøjeste grad give mig.

Der er altså flere gode grunde til, at jeg er faldet for skakspillet – og jeg kunne sikkert finde endnu flere frem, hvis jeg tænkte mig om en ekstra gang.

Prøv det selv

Hvis du selv er blevet interesseret i at prøve skakspillet, er det da bare om, at du kaster dig ud i det. Måske ender du med at blive lige så bidt af det, som jeg selv er blevet.

Det behøver slet ikke være dyrt at komme i gang. Et billigt skakspil kan du sagtens finde til et par hundrede kroner – og mere skal der faktisk ikke til.

På internettet kan du med nogle få søgninger lynhurtigt finde frem til en masse god litteratur om det at spille skak. Og rigtig meget af det er faktisk ganske gratis – så hvad skulle holde dig tilbage? God fornøjelse!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *